Atık Su Gider Borusunda Su Kaçağını Cihazla Kontrol Eden Eyüp Su Tesisatçısı

Atık su gider borusunda su kaçağını cihazla kontrol eden Eyüp su tesisatçısı yani Anadolu Tesisat olarak, tesisat kaçaklarını tespit etme ve tamiratını yapma süreçlerinde cihazla işlem yapmaktayız. Bazı boru tiplerinde yetersiz kalan cihazlar yerine, geniş bir cihaz yelpazesine sahip İstanbul’un en köklü tesisatçı firmalarından biriyiz. Atık su gider borularından temiz su tesisatı borularına kadar özel olarak üretilen cihazlarımız sayesinde, kaçakları 5-10 dakika arasında kısa bir sürede buluyoruz. Boruların çaplarına göre temin ettiğimiz kameralı sistemler ile borunuz ister uzun ister kısa olsun, oradaki kaçağı bulabilecek ekipmanlara sahibiz.

Birçok defa su kaçağını tespit ettirmek için tesisatçı çağırdığınız ancak ya bulamadı ya da kaçak yok mu denildi? Su kaçağına kameralı sistemle bakan Eyüp su tesisatçısı ekibimiz, bulunamayan su kaçaklarını bulma ve size bunları kameralı cihazlarla kanıtlama konusunda profesyoneldir. Eyüp’te oturuyor ve su kaçağı tespiti hizmeti almak istiyorsanız, su kaçaklarının yerini tespit eden cihazlı tesisatçı firma Eyüp ekibimize aşağıdaki telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

 

Eyüp’te Su Kaçaklarına Makineyle Bakan Tesisatçı Firmaları – Su Kaçağının Oluşmasındaki Faktörler

Eyüp’te su kaçaklarına makineyle bakan tesisatçı firmaları arasında hatırı sayılır bir güvenirliğe sahip olan Anadolu Tesisat olarak su kaçağının oluşmasındaki faktörler nelerdir sizlerle paylaşıyoruz;

  • Herhangi bir bölgede su birikintisi, duvarda kabarıklıklar ve tavandan damlayan sular; su kaçaklarının en büyük belirtisidir. Ev hanımlarını ve çalışanların yaşam konforunu bozan bu kaçakların; birçok sebebi olabilir
  • Yaşanan tıkanıklık problemlerinin çözülmesi için kullanılan kimyasallar; zamanla contayı eritir ve bu bölgede su sızıntısı başlar.
    Tesisat ilk döşenirken yani bina inşaat halindeyken tesisatın gerektiği gibi montajının yapılmaması ve gerekli kaçak testlerine tabi tutulmaması ilerde su kaçaklarının nedeni olmaktadır.
  • Demir borularında sık görülen; çürüme, yüzeyin erozyonlaşması, tesisatın ağırlaşması gibi durumlar da, su kaçaklarının ana sebeplerindendir.

Kamerayla Su Kaçağını Kırmadan Bulan Eyüp Su Tesisatçısı – Su Kaçakları Yüzeye Nasıl Ulaşıyor?

Peki, su kaçakları yüzeye nasıl ulaşıyor? hep birlikte bakalım; Su kaçaklarının oluşmasında, hem tesisat montaj hataları hem de kullanıcı hatalarının olduğunu yukarıda belirtmiştik. Su kaçaklarına neden olan bu durumların yanı sıra, kaçakların yüzeye çıkmasını veya yüzeye etki etmesini sağlayacak ihmaller de gerek boyacılardan gerekse de tesisatı ören kişilerden kaynaklanır. İnşaat halindeyken, su kaçağı testi yapılmadan örülen su tesisatının bulunduğu yüzeylerde boya yapılırken kılcal beton damarları oluşabiliyor. Zaman içerisinde sudan dolayı hafifleyen beton ya da sıva yapılmış bölgeler su kaçağını yüzeye iletmeye başlıyor. Kimi zaman betondaki kılcal bölgelerden kimi zaman da fayans derz boşluklarından su kaçakları yüzeye kadar ilerleyebiliyor. Yüzeye yakın yerde birikmeye başlayan su; rutubet yaparken daha sonra damlamaları da beraberinde getirmektedir. Beton ya da sıva yapılırken dikkatli bir şekilde yapılmayan bu işlemler sonrasında, su kaçaklarının yüzeye çıkması için adeta yollar açılmış oluyor.

Örneğin; Klozet çevresindeki fayanslara yeteri kadar sıva yapılmaması halinde bu derz boşluklarından yüzeye sular çıkmış oluyor. Kamerayla su kaçağını kırmadan bulan Eyüp su tesisatçısı ekibimiz ile su kaçaklarının yüzeye ulaşmasını durdurabilir, su kaçağı probleminizi tamamen hayatınızdan elimine edebilirsiniz.

Eyüp Atık Su Gider Borusundaki Kaçağı Tespit Eden Kameralı Tesisatçı – Gider Borularında Kaçak Nasıl Bulunuyor?

Peki, gider borularında kaçak nasıl bulunuyor? Bulunduktan sonra nasıl bir tamirat yapılıyor? sorularını cevaplamak gerekirse; Klozet gideri, banyo ve mutfak lavabo gideri gibi farklı kullanım alanı olan giderlerdeki kaçakların bulunması için öncelikle şikayetin net olarak dinlenmesi gerekir. Üst kattan damlayan pis su şikayetinde ilk olarak, şikayetin oluştuğu bölgeyi gözlemlemek gerekir. Tavandan damlayan pis su nerede, ne zaman damlıyor gibi soruların cevapları bir tesisatçı için çok önemlidir. Pis su borusundan yüzeye çıkan suyun tespit edilmesi için pis su boru tesisatının tespit edilmesi gerekir. Eyüp atık su gider borusundaki kaçağı tespit eden kameralı tesisatçı olarak, ilk olarak tesisat borularını bulup, akustik dinleme ile kaçak olup olmadığına bakarız.

Her su kaçağı tespitinde olduğu gibi pis su tesisatındaki kaçaklarda da özenle çalışmak gerekir. Profesyonel olmayan ya da cihaz kullanmayan firmaların en sık yaptığı “burada kaçak yok” hatası atık su gider borularında dile getirilir. Kimi zaman belirti vermeyen atık su gider borularındaki kaçakların tespit edilmesi, deneyimsiz kişiler için oldukça kafa karıştırıcıdır. Anadolu Tesisat olarak, Eyüp atık su gider borusundaki kaçağı tespit eden kameralı tesisatçı ekibimizin, pis su borularında kaçakların nasıl tespit edildiğini cihaz kullanmadan dahi bildiğini ifade edebiliriz. Pis su borularındaki kaçaklar, kullanıma bağlı ortaya çıkar. Kullanım olmadığında yapılan her test işleminde “kaçak yok” bu sebeple denmektedir. Uzun yılların deneyimi ve cihazların hangi durumlarda kullanılacağını bilen ekiplerimiz, kaçakları %100 kırmadan tespit eden personellerden oluşur.

Eyüp atık su gider borusundaki kaçağı tespit eden kameralı tesisatçı servis hizmetimiz için, Anadolu Tesisat’a arıza kaydı oluşturabilir, acil kaçaklar için özel talepte bulunabilirsiniz. Anadolu Tesisat, 12 araç filosu ile hemen su kaçağını durdurmak için, en kısa sürede adresinizde olacaktır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>