Duşakabinin Sifonu Suyu Çok Az Çekiyor, Neden?

Banyo yaparken duşakabinin sifonunun suyunun çok az çektiğini mi fark ettiniz? Ne yaptıysanız, hangi tesisatçıyı çağırdıysanız duşa kabinin sifonunun suyu az çekmesinin nedenini bulamadınız mı? Suyun niye az geldiğini merak mı ediyorsunuz? “Duşakabinin sifonu suyu çok az çekiyor, neden?” diye kara kara düşünmeyin! Artık, Anadolu Tesisat‘ın uzman ustalarıyla ve cihazlarıyla tanışmanın vakti gelmiş demektir. Duşakabin gibi karmaşık tesisatlarda oluşabilecek arızaların tespitini ve onarımını yapan firmamız ile banyonuzdaki bu problemden kısa sürede kurtulacaksınız.

Anadolu Tesisat‘ın cihazları ile tespit çalışmaları yaptığımız çoğu banyodaki duşakabin sifonlarının az çekme nedenlerini ve onarımlarının nasıl olması gerektiğini biliyoruz. Duşakabin ve su tesisatı bağlantıları konusunda hem eğitim almamış hem de deneyimsiz olan çoğu firma, bu sorunun tespitinde yetersiz kalmaktadır. Cihazların bile bir noktaya kadar yardım ettiği tesisat arızaları; deneyim ve mesleki bilgi gerektirir. Anadolu Tesisat olarak, mesleğimizin eğitimlerini almış olmamız ve her geçen gün yeni teknolojileri bünyemize katmamız sebebi ile “kaliteli tesisat hizmetini” İstanbul geneline uygun fiyatlarla ulaştırıyor. Müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla da yaptığımız her tadilat sonrası, o işlemi 1 yıl boyunca ücretsiz olarak garantiliyoruz.

Süzgeç giderlerinin az çekmesi boruların çapından kaynaklanabildiği gibi içerisinde biriken sabun artıkları, saç kalıntıları bir yerde birikip suyun akışını engellediği için duş gideri suyu az çekmeye başlayacaktır. Zamanla boru içerisinde kireçlenme oluşup boru içini daraltmış olması da olası bir durumdur. Problemin kesin tespiti için bizi arayabilirsiniz cihazlarımızla ve usta personelimizle sorunu kökünden halledebiliriz.

Duş Tropleminin Suyu Az Çekmesinin Nedenleri

İşte, duş tropleminin suyu az çekmesinin nedenleri… Tesisat firmaları arasında cihazını alan tesisatçıyım dese de, teknik konularda yetersiz bilgisi olan tesisatçıların yapacağı tespit ve onarım çalışmaları muhakkak başarısız olacaktır. Duşakabin ve banyo giderlerinin ortak bağlantıda kavuştuğu düzlemdeki yapıyı ve oluşabilecek sorunları öngörmeden, duşakabin sifonunun az çekmesinin nedenini bulmakta oldukça zorlanırsınız. Bu nedenle, duşakabin sistemlerindeki duşakabin sifonunu bilmeniz ve hangi yere bağlandığını bilmeniz çok önemli. Duşakabin sifonu dediğimiz yer, duşakabinlerin sağında solunda ya da hemen altında bulunur. Zaman zaman açıkta olan duşakabin sifonu, bazen de duşa kabin teknesi korkuluğunun altına gizlenir. Duşakabindeki sifon problemini anlayabileceğiniz tek nokta ise, suyun az gelmesi ve suyun yavaş gitmesidir. Duş tropleminin suyu az çekmesinin nedenleri nedir diye sorabileceğinizi düşünerek, az çekmesinin olası sebeplerini belirtmek istedik.

  • Tıkanıklık: Tıkalı olan banyo giderini kontrol eden kameralı tesisat ustası olarak, duşa kabin sifonunun az çekmesinin bir nedeninin tıkanıklık olduğunu söyleyebiliriz. Giderin tıkanması, suyun az gelmesine ve suyun yavaş gitmesine sebep olmaktadır.
  • Kalıntılar: Sık banyo yapılan ve temizlenmeyen giderlerde sıklıkla karşılaştığımız bir problem ise, sabun kalıntıları ve tüy, saç gibi maddelerin birikmesidir. İleri dönemlerde tıkanıklığa yol açacak bu kalıntıları temizleyerek, duşakabin sifon arızası ve tıkanıklıkları engellemiş oluruz.
  • Tesisat Hataları: Yanlış döşenmiş boruların zaten tıkanıklık sebebi olduğunu biliyoruz. Boruların hatalı seçimi, yanlış monte edilmesi ve uyumsuzluk gibi bir takım nedenlerde duşakabin sifonundan suyun az gelmesi sorununa neden olmaktadır.

Duş Teknesinin Altından Su Kaçıyor

Peki, duş teknesinin altından su kaçıyor ise ne yapmak gerekir? İşte, cevabı;

Bayanlar, banyolarında su kalmaması için temizlik sonrasında banyo zeminini mutlaka iyice kurularlar. Ancak, duş teknesinin altından gelen suyu fark edip silen ev hanımları suyun yeniden gelmesiyle şaşırsalar da sorunu fark edemeyebilirler. Yeniden tekrar eden su, banyoda bulunan eşyaları ıslattığında bayanlar, haklı olarak sinirlenirler. Ev hanımlarının sık karşılaştığı duşa kabinin altından sızan suyun birikmesinin elbette sebepleri vardır. Bu sebeplere örnek vermek gerekirse, duşakabin çıtalarının düzgün takılmaması, küvetle fayansın arasındaki silikon boşlukları gibi durumlar örnek olarak gösterilebilir. Duş teknesinin altından gelen suyun banyonun ortasına kadar gelmesi, bayanların daha önce duşa kabin sifonunu açıp temizlemesi ile doğru orantılı olabilir. Temizlemek için tornavida ile açılan duş trompleminin yeniden takılırken contalarının gevşek kalmasıyla birlikte, duşa kabinden zemine sızan su ile karşılaşılabiliriz. Contanın oturmamasına ek olarak, duşa kabin montajını yaparken ucuz silikonları kullanılması da banyo küvetinin su sızdırmasına neden olur. Bu nedenle, duş teknesini satın aldıktan sonra ya da değiştirmek istediğinizde, tesisatçının mutlaka kaliteli silikon kullandığına ve her bölgeyi silikonladığına emin olun. Anadolu Tesisat ustalarımız, duş teknesini ve çevresini inceledikten sonra size problemin kaynağını anlatacaklardır. Duş teknesinin su kaçırması problemini 1 saat gibi kısa bir sürede çözebilen ekibimiz ile uzun zamandır çözemediğiniz banyodaki su birikintileri ve ıslaklıklar son bulacak.

Duş Teknesi Sifonu Tamir Eden Kameralı Tesisatçı Servis

Anadolu Tesisat olarak, duş teknesi sifonu tamir eden kameralı tesisatçı servis ekibimiz sayesinde, kırmadan duş sifonunu tamir ediyoruz. Duşakabin sifonundaki tıkanıklığı tamamen tesisattan uzaklaştırarak, temizliğini yapıyoruz. Suyun az gelmesinden şikayetçi veya suyun gitmemesinden şikayetçi olan müşterilerimize tesisatı teslim etmeden önce mutlaka bu şikayetlerin çözülüp çözülmediğinin testini yapıyoruz.

2 Comments

  1. Reply

    Merhaba,
    Kadıköy bölgesinde ikamet ediyorum. Duşakabinimin altında su sızması oluyor. Sanıyorum gider borusunda küçük bir çatlak var. Köşe silikonlarından kaynaklı bir sorunda mevcut olabilir. Eve bir usta çağıracak olsam, yaklaşık olarak ne kadar ücret öderim?

    • Reply

      Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Bu tarz işlemlerin fiyatları bölgeden bölgeye değişmektedir. Ancak ortalama olarak 300 ile 600 tl arasında bir fiyat çıkabilir. Çünkü yapılırken küvetin etrafında bulunan silikonlar komple sökülmektedir. SAYGILARIMIZLA

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>