Fayansın Altından Su Çıkıyor – Sebebi ve Çözüm Yolları
Fayansın altından su çıkıyor şikayetini mi yaşıyorsunuz? Ne yaptıysanız, suyu kesemiyor musunuz? Mutfağınız ya da banyonuz hep ıslak mı? Fayansın altından su sızması yüzünden halılarınız hep ıslanıyor mu? Sebebi ve çözüm yolları hakkında internette yaptığınız aramalar sonuç vermedi mi?
Yukarıda saydığımız sorulara yanıtınız bir kez bile evet ise, su kaçağı şikayeti ile karşı karşıyasınız demektir. Fayansın altında su kaçağını bulan cihazlı tesisatçı servis hizmetimiz için Anadolu Tesisat’a arıza kaydı oluşturduktan sonra, uzman ekibimiz en kısa sürede sorununuzu çözmek için adresinize gelecektir.
Fayansın altından çıkan suların neden olacağı ıslaklıklar ve kazalar bayanların oldukça sinirlenmesine neden olabilecek bir tesisat arızasıdır. Su tesisatının herhangi bir yerinde kırık, delinme gibi problemlere dayalı olan fayansın üstüne çıkan su sızıntıları; mutlaka kontrol edilmeli ve giderilmelidir. Anadolu Tesisat olarak, fayansın altından su çıkması sık karşılaştığımız bir sorun ve bu sorunun kaynağı hakkında İstanbul’da olmayan ve uzman olmayan tesisatçılara denk gelmesini istemediğimiz ziyaretçilerimizi bu makalemiz ile bilgilendirmek istiyoruz.
Yerden çıkan suların nereden geldiğini gözle bakıp anlamak mümkün değildir. Her yeri kırıp dökerek kaçağa ulaşmaya çalışmak da akıllıca bir çözüm olmasa gerek. En akıllıca yöntem tabi ki makineler yardımı ile su kaçıran borunun noktasını tespit etmektedir. Firmamız temiz su ve pis su giderlerindeki su kaçakları tespit edebilecek cihazların tümüne sahiptir. Konusunda uzmanlaşmış tesisatçı ustalarımız makinelerin de yardımı ile çok kısa bir süre içerisinde kaçağın tespiti yapılabilmektedir.
Fayans Aralarından Su Çıkmasının Sebepleri Nelerdir?
İşte, fayans aralarından su çıkmasının sebepleri;
- Beyaz çimento ile sıvanan noktaların zamanla düşmesi veya tadilat sonrası yeteri kadar çimentoyla derzlerin ve boşlukların kapatılmamış olması
- Su tesisatına giren basınçlı suların neden olduğu boru delinmeleri
- Hatalı döşenen ve gerekli malzemeleri kullanmayarak ucuza mal edilmeye çalışan tesisat montajları
- Conta gevşemesi
- Özellikle tuvaletlerde görülen bir kaçak olan, fayans ile klozet giderlerinin arasındaki fayansların döşenmesinde az sıva kullanılması
- Başka bir yerde boruda su kaçırmaları, en yakın ve sıvası düşmüş fayans aralarından çıkıyor olması
- Malzeme sağlamlığını ve dayanıklılığını zaman içerisinde yitirmesi
- Yeni tadilatlar esnasında zarar gören su tesisatı borularının aşınması ile büyüyen deliklerden su gelmesi.
Bu sebeplerin tespiti ancak ve ancak cihazlı sistemler ile mümkün olup, geleneksel kazma yöntemi ile bulunması haftalar alabilecektir. Bu nedenle, cihazla fayansın altından gelen su sızıntılarını kontrol eden tesisatçı ile kısa sürede sorunun kaynağını bulmalı ve tamiratını gerçekleştirmelisiniz.
Önemli: Günümüzde değişen tesisat teknolojileri tesisatçıları ikiye ayırmıştır. Tesisat cihazlarını akıllı teknoloji cihazları ile değiştirerek tespit ve tamir çalışması yapanlar ve cihazsız kırarak tespit yapan tesisatçılar. İkiye ayrılan tesisatçıların yaptığı işlerin kalitesi elbette farklı olacaktır. Çünkü, cihazın üstün kapasitesi ile kırmadan bulunabilen tesisat kaçaklarının tespit ve tamirat süresi 1-2 saat alırken, klasik yöntemle iş yapan tesisatçılar evinizi haftalarca tadilatta bırakabilir ve yüksek fiyatlar talep edebilir. Bu nedenle, hem gereksiz tadilat süresine girmemek hem de tadilat gibi yüksek meblağlar gerektirecek kazı çalışmalarından kurtulmak için, cihazlı tesisatçıları tercih etmenizde fayda var!
Seramiklerin Ortasından Su Çıkıyor
Boru delinmeleri ve su borularının patlaması ile sıklıkla ortaya çıkan seramiklerin ortasından su çıkıyor şikayeti, su kaçağı ile ilgili bir konudur. Temiz su tesisatında sık gördüğümüz seramiklerin arasından su sızması, 1-2 saat içerisinde çözülebilecek basit bir tesisat problemi olsa da, işin ehli kişiye yaptırmamanız halinde konutunuz ya da ofisiniz haftalarca tadilatta kalabilir. Yapmanız gereken tek şey, güvendiğiniz cihazlı bir tesisat ustası çağırarak, seramiklerin altında veya tesisat borularında su kaçağına baktırmak olmalıdır. Kırmadan bulunabilecek seramik sızıntılarına çözüm ise, sorunun kaynağı ile doğrudan ilişkilidir.
Fayansın Üstünde Su Birikiyor
Yere ve duvara döşenmiş olan tesisat borularında oluşan herhangi bir kaçak, kendine çıkacak bir nokta bulduğunda burada birikinti yapar. Fayansların aralarından çıkarak belirli bir bölgede biriken suları fark eden ev hanımları, bunun su kaçağı olduğunu anlamayabilir. Fayansın üstünde su birikiyor diye yazarak yapılan kısa bir internet araştırması veya komşulara danışmak kişilerin su kaçağı ile karşı karşıya olduğunu fark etmeleriyle tesisatçı arayışına geçmelerini sağlar.
Dikkat: Fayansın üstünde biriken su konusunda çağırdığınız tesisatçıya hangi cihazla tespit yapacağını ve tamiratı ne zaman sonlandıracağını sorun! Bir gün içerisinde cihazlarla tespit ve tamiratı yapılabilecek su kaçağı için, cihaz kullanmayan ve kırarak tadilatın bir hafta sürebileceğini söyleyen tesisatçılardan uzak durun!
Kalebodur Boşluklarından Alt Kata Sızan Su Kaçağının Çözümü
Kalebodur boşluklarından alt kata sızan su kaçağının çözümü için önce belirtilerin iyice gözlenmesi gerekir. Kalebodur boşluklarından sızan suyun alt kata inmesinden şikayetçi olan kişiler, su kaçağı şikayeti ile tesisatçı arayışına girerler. Anadolu Tesisat olarak bizler; kalebodurlardan alt kata su sızdırması yapan ve gittikçe yayılan suların kaynağını kırarak bulmak yerine cihazlarımız ile buluyoruz. Akustik cihazla su kaçağının yerini bulan firma Anadolu Tesisat, tesisattaki ses yüksekliğine göre bir noktada işaretleme yapar. Termal kameralar ile işaretlediği alandan görüntü alarak, su kaçağının yerinin tam olarak tespit edilmesini sağlar. Tesisat ustası ekip, tespitin ardından 3-4 karo kadar söktüğü fayansların ve kalebodurların altındaki kaçağa ulaşıp, arızayı kaliteli işçiliği ile kapatarak ve tesisat borularında varsa problemi onararak sonlandırır. Kalebodur boşluklarından çıkan su sızıntıları sorununun tekrar yaşanmaması adına tesisat örtülmeden tekrar teste tabi tutulur, tamirat işlemi böyle bitirilir.