Lavabo Açıcı | Lavabo Açan Kimyasallar Hakkında

Sizlere kötü kokular yayan lavaboların neden koktuğunu, tıkanmışsa nasıl açılacağını ve lavabo açıcı kullanımını anlatacağız. Her evde mutlaka giderden gelen ufak tefek kokular oluşuyordur. Özellikle de mutfak evyesi altında bu kokuların yoğunlaştığı görülür. Bu çok doğal çünkü mutfak evyeleri altında çöp kutusu olur ve bu da koku yapar. Ancak her evde çöp kovası mutfak altında değildir.

Mutfak Tezgahının Altı Neden Kokar?

Mutfak tezgahının altının kokma nedeni gider borusudur. Mutfak giderleri kullanım itibari ile çok yağ atığı olan bir giderdir. Doğal olarak bu yağlar ve yemek artıkları bir gün tıkanmaya neden olacaktır. Tabi tesisat meyilli ve gerçekten olması gerektiği gibi döşenirse, mutfak giderinin tıkanması çok küçük bir ihtimal olarak kalır. Maalesef günümüzde bu kadar hassas bir işçilik mevcut değil. Son yıllarda daha dikkatli ve geniş kapsamlı inşaat projeleri yapılsa da yine de ne yazık ki gözden kaçan kısımlar oluyor. Hal böyle olunca yağ ve yemek artıkları giderlerde  birikerek zamanla tıkanmalara yol açıyor. Su yavaş gittiğinden koku ileri gitmeyince geri gelip sizi rahatsız ediyor. Bu durumdan kurtulmak için hem giderin açılması gerek hem de kokunun çıkmasına engel olmak için boru etrafındaki boşlukları kapatmak gereklidir. Mesela mutfak evyesinin sifonu, duvardaki gidere geçerken sıkı geçmeli yoksa etrafındaki boşluktan koku gelir. Bunun gibi gidere geçen bağlantılar kontrol edilmelidir. Ayrıca kötü kokuların geri gelmesini engellemek amacıyla, tuvalet ve lavabo bağlantılarında es yapılmak suretiyle giderlerin içerisinde su kalmasını sağlamak gerekir. Lavabo sifonlarını kıvırarak da bunu sağlarız. Tuvaletlerde ise tuvalet taşı altında U harfi şeklinde esler bulunur. Klozetlerde bu es kısmı kendiliğinden taşın içinde bulunur. Bunların hepsi kokuları önlemenin yollarıdır. Tabi en başta tıkanmayı önleyebilmek gerekir, en temel şart budur.

Lavabo Açıcı Mutfak Lavabosunu Açar mı?

Lavabo açıcılar kendi kendimize evlerimizde ve iş yerlerinde giderlere ara ara dökülerek pisliğin birikmesini ve kokuların oluşmasını engeller. Sıvı lavabo açıcı kullanılması daha mantıklıdır çünkü bazı katı lavabo açıcı ürünler, giderde bir yere toplanıp donarak daha şiddetli tıkanmalara sebep olabiliyor. Ancak her tıkanıklık, lavabo açıcı kimyasal kullanılarak açılamaz. Böyle bir durumda lavabo açıcı robot denilen tıkanıklık açma makinesi kullanılmalıdır. Kesin çözüm sunan bu makineler, hem sizi tehlikeye sokmaz hem de kısa sürede tıkanıklığı çözer. Lavabo açma ilaçlarının çoğu asit içerir ve yakıcı, cilde zarar veren maddelerdir. Tıkalı boruya ilaç dökme esnasında patlama, yani geri tepme ile ciddi ve kalıcı yanıklara maruz kalan kullanıcılar vardır. Bu sebeple dikkatli olmak gerekir. Aslında buna işi uzmanına bırakmak diyebiliriz.

Lavabo Aç Nasıl Kullanılır?

Lavabo aç nasıl kullanılır sorusunun cevabını vermeden önce lavabo açıcı nerelerde kullanılır buna değinelim. Lavabo açıcı kimyasallar aslında tıkanık yaşanmadan önce giderdeki atıkları temizlemek amacıyla kullanılmalıdır. Özellikle mutfak lavaboları başta olmak üzere her türlü lavaboda lavabo açıcı madde kullanılabilir. Sürekli tıkanan bir lavaboda lavabo açıcı kullanmak mantıklı değildir. Çünkü asit baslı bu kimyasallar, gider borularındaki contaların erimesine neden olmaktadır. Sık sık tıkanan bir lavaboyu açmak için lavabo açıcı makine kullanılmalıdır. Anadolu Tesisat, lavabo açan makine kullanarak lavabo tıkanıklıklarını garantili olarak açmaktadır. Lavabo açıcı firma arıyorsanız doğru yerdesiniz. Firmamızın bünyesinde çalışan lavabo açıcı ustalar, kısa sürede tıkanmış lavaboyu açma işlemlerini gerçekleştirmektedirler.

Evinizde denediğiniz teknikler kalıcı çözümler olmuyorsa belkide problem yağlardan değil tesisatta yapılan bir hatadan kaynaklanıyordur. Bunu anlayabilmek için kamera görüntülemesi yaptırmak şarttır. Firmamız tüm tıkanıklıkları görüntülü bir şekilde açmaktadır. Ayrıca firmamız koku tespiti işlemlerini de özel cihazlarla yapmaktadır. Firmamız her türlü sıhhi tesisat işlemlerinizi gerçekleştirmektedir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>