Üst Katın Mutfağından Daireme Su Akıyor

Su kaçağı tespiti işlemleri özel cihazlarla tesisat için üretilen aletlerle yapılmalıdır. Gözle bakarak kaçağın noktası bulunmaz. Bu şekilde ancak evin büyük bir bölümü kırılarak kaçağa ulaşılabilir. Kaçak bulunur bir şekilde ama geriye dönüp baktığınız da harabeye dönmüş bir evle karşılaşırsanız. Boru tamir olur ancak günlerce tadilata girmek zorunda kalırsınız. Hemde çok ciddi paralar harcayarak. Anadolu tesisat firması tüm bu sancılı durumlara son veriyor ve kaçağı noktasında tespit ediyor. 1 kaç saat içerisinde hem kaçağın yeri tespit edilip hemde tamiri yapılmış olur. Giderlerde bir kaçak var ise yeri tespit edilir ve ertesi gün onarımı yapılır. Gider borularının tamiri biraz daha uzun bir iştir o yüzden aynı gün içerisinde yapılamaz. Gerekli malzemeler pimaşlar tespit yapıldığı gün hazırlanır. Ertesi gün onarım için ekiplerimiz gelir ve işi bitirerek size teslim ederler.

Üst katın mutfağından mutfağıma su akıyor diye şikayetiniz varsa çözümü bizde. Birçoğunuz müstakil konutlardan apartman yani ortak yaşam modeline geçmiş bulunuyorsunuz. Apartman sakinlerine karşı sorumluluklarımız artmaktadır. Onları rahatsız edecek her türlü olumsuzluklardan kaçınılmalıdır. Bazen elimizde olmayan nedenlerden dolayı üst veya alt kattaki komşularımızla problemler yaşayabiliriz. Örneğin tesisatımızda oluşacak bir problem yan veya alt kattaki komşumuza rahatsızlık verebilir. Bir evde en çok su kaçağının olabileceği bölüm hiç kuşkusuz mutfaktır. Bunun nedeni ise kombinin mutfakta olmasıdır. Tesisatımızda oluşan su patlağı alt katta ki komşumuzun tavan kısmından damlatabilir. Bunun böyle olmasını hiç biriniz istemezsiniz. Aynı durum sizin de başınıza gelebilir. Üst katın mutfağından sizin evinizin mutfak bölümüne akıtabilir. Böyle durumlarda hiç kimse problemin kendinden kaynaklandığını kabul etmez. Kaçağın nerden olduğuna emin olmağınız için hiçbir yeri kırdırmak istemeyiz. Genelde su kaçağı damlayan bölümün üst kısmına denk gelen dairede bulunur. Bazen de hiç ummadığımız bölümlerden de çıkma ihtimalleri söz konusudur. Bazen akıtan yerin iki kat üstündeki bir su patlağı sonucu tuğlaların veya elektrik kabloların içerisinden sızıp iki kat aşağıyı tahrip edebilir. Bu yüzden alakasız yerlerde kaçağı arayıp etrafı kırmamız gereksiz olabilir. Üst katın mutfağında oluşacak kaçağın iki sebepte inceleyebiliriz. Birinci sebebi atık su yani evyeden gidere giden suyun pvc pimaş boru veya pik borulardan sızmasıdır. Atık su gider kaçağı bir anda alt kata sızma yapmaz. Zamanla kabarma nemlenmeler damlamaya dönüşür. Bunun sebebi ise ya boruda çatlak veya kırık vardır. Yâda eğimsizlikten dolayı borularda su birikintisi olacağından boruların ek yerlerinden küçük küçük sızma yapabilmektedir. Bu durumlarda kameralı sistemle gider borularınızı görüntüleyerek problemin ne olduğunu bulabilmekteyiz. İkinci bir kaçak türü olan temiz su yani sıcak veya soğuk su borularında oluşan boru kaçağıdır. Bu kaçak türünde genelde bir anda alt kata damlama şeklinde oluşabilmektedir. Atık su kaçağı gibi nemlenme veya boya kabarması yapmayabilir. Atık su veya temiz su olup olmadığını bu bilgiyle anlamamız mümkündür. Temiz su kaçakları genelde gece oluşmaktadır. Gece su kullanımı olmadığı için şebekeden gelen yüksek basınçla borunun en zayıf noktasında kaçağa sebep olabilmektedir. Bu kaçak işlemini de akustik dinlemeli kaçak arama cihazı ile kaçağın noktasal olarak tespiti yapılabilmektedir. Yapılan noktasal kaçak bulma işlemi sayesinde mutfağınızın düzenini bozmadan dolaplarınıza zarar vermeden sadece bir veya iki fayans kırılarak tamiri yapılabilmektedir.

     

1 Comment

  1. Reply

    yukarıdaki komşunun dairesinden oturma odamın tavanına su akıyor ve tavandan boncuk boncuk yere damlıyor.Ev yerden ısıtmalı bu arada komşum yaptırmak istemiyor gibi.Bu konuda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?
    Saygılar
    Günay Karakaş

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>