Radyatör Temizliği Nasıl Yapılır?

Radyatörün Kirlendiği Nasıl Anlaşılır ?

Radyatörünüz çamur mu dolu?Yoksa ısınmaya gerekenden çok daha fazla bütçemi ayırıyorsunuz?En son petek yada radyatörlerinizi ne zaman temizlettiniz?Yoksa üstünden uzun seneler mi geçti?Tüm bu ve buna benzer sorularınızı yanıtlamak ve aklınızda ki şüphelere son vermek için radyatörlerin kirlendiği nasıl anlaşılır kısaca bahsedelim:
Peteğinizin üstünde ve yanlarında sıcaklık var fakat altı soğuksa bu ilk ve en önemli belirtidir. Peteğin altının ısınmamasının sebebi radyatörün kirlenmiş olması olabilir. Şöyle ki biriken kir,çamur ve tortu dibe çöker. Buna bağlı olarak da altta oluşan çamurlu tabaka yüzünden bu kısmın ısınması uzun ve zor olur. Tabi bu sorunun var olması büyük bir problem değildir. Çünkü her ısıtma sistemi eninde sonunda kirlenir ve tıkanır. Ancak burada önemli olan ısınma sisteminizde bir arızaya yol açmadan bu soruna müdahale etmektir. Eğer merkezi ısıtma sistemi varsa kirli radyatörler kazana ve sistemdeki pompalara zarar verebilir.
Maddi olarak ortaya çıkan başka bir belirti ısınma harcamalarınızın her geçen gün daha artmasına karşın ısı değerlerinizin aynı kalmasıdır.Bir kaç inceleme sonunda bu sorunu fark ettiğinizde en doğru olan hemen bu konuda da uzman yardımı almak olacaktır.
Kış aylarında soğuk hava şartları nedeni ile bir rahatsızlık geçirsek bize sağlık açısından oluğu kadar maddi açıdan da kayıp demektir. Özellikle çocuklar ve yaşlıların hemen etkilenebileceği bu durum önlem alınabilir bir durumdur. Radyatör temizliği evdeki o soğuk havayı yenmenizi sağlamak için yapılır. Bazı insanlar tesisat temizliği işini fuzuli olarak görürler. Bu bakım işi için verilen paranın boşa gittiğine inanırlar. Fakat petek temizliği yaptıran bir insan ne kadar doğru bir seçim yaptığını anlar çünkü sonuç olarak öncekinden daha çok ısınır ve daha az fatura öder. Kalorifer sistemlerinin bazı bakımları vardır bunlar kombi, kazan bakımları ve tesisat bakımlarıdır. Genellikle 2 yıl arayla yapılan bu bakımlar sistemin arıza yapmaması ve daha yüksek performans sağlaması içindir.

Radyatör temizliğini makine ile yapan firmalar arasında Anadolu Tesisat güvenebileceğiniz bir tesisat firmasıdır. Kalorifer peteklerini makine ile yıkayan ustalarımız etrafa hiç bir pislik yaymadan temizliği yapmaktadır. Su ve hava basan bu makine boruların içerisini tertemiz yapmaktadır. Temizlik sonrası sisteme eklediğimiz koruyucu kimyasal kombinin parçalarını da kireçten korumaktadır. Petek temizliği fiyatlarımız hakkında bilgi almak için bizi arayabilir ve servis kaydı oluşturabilirsiniz.

Kombi ve tesisat temizliği nasıl yapılır ?

Kombinin gerektiği gibi çalışması için yapılacak olan temizlik ve bakım işini aslında kombiciler yapmaktaydı ancak son yıllarda petek temizleme işi yapan firmalar çıkınca kombi içindeki pis suyu ve filtre temizlik işini bu firmalarda yapmaya başladı. Zaten kombide temizliği yapılan 3 kısım bulunuyor. Yeni düzende kombiciye kalan sadece kombi yanma odasının tozunu almak ve birde bacayı temizlemek gerekirse onu temizler fanını yağlarlar. Kombicinin görevi kombinin yeterli düzeyde çalışabilecek olmasını sağlamak ve oluşabilecek arızaları önlemektir. Tesisat temizliği işine gelince sistemdeki çamurlaşmadan dolayı yıkama yapılır. Zamanla boruların ve peteklerin içerisinde oluşan kireç, pas vb. nedeni ile su katılaşır. Katılaştığı için devir daim olma hızı azalır. Kalorifer ısıtma sistemlerinde en önemli şey devir daim olduğundan yavaşlaması demek direk ısıda düşüş anlamına gelir. Devir daimin daha hızlı olabilmesi dolayısıyla ısının verimliliği için tesisat yıkama yapılır. Firmamız tesisat temizleme ve yıkama işini ülkemizde ilk kez uygulayan firma olduğu için bu işte ne gibi sıkıntılar doğar, hangi problem nasıl çözülür tüm bu konularda uzmanlaşmıştır. Sizde bize güvenerek rahat bir nefes alın sorunu bize bırakın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>